Middagcoach

Solliciteer nu

Middagcoach

Laterna Magica Amsterdam

Solliciteer nu

Wat is vereist?

 • HBO werk- en denkniveau (aantoonbaar met opleiding en/of relevante werkervaring)
 • Je kunt goed samenwerken in een team
 • Beheersing Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Initiatiefrijk, goed kunnen luisteren en contact kunnen maken met kinderen en teamleden

Wat krijg je?

 • €2.490 - €3.293 bruto p/m (cao-schaal 7), o.b.v. fulltime dienstverband
 • 20-urige werkweek (in overleg)
 • 210 vakantie-uren (o.b.v. 36-urige werkweek)
 • Opleiding 'Natuurlijk Leren'
 • Mogelijkheid om je te verdiepen in een specifiek vakgebied
 • MacBook (in bruikleen), persoonlijke toeslag, informele ontmoetingen met team

Wat doe je?

 • 70% Kinderen begeleiden en motiveren
 • 20% Administratie
 • 10% Overleg

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Middagcoach (Pedagogisch Medewerker) bij Laterna Magica ben je verantwoordelijk voor het begeleiden, motiveren en stimuleren van een groep drie- tot achtjarigen of acht- tot twaalfjarigen. Omdat je dit doet in een integraal kindcentrum, werk je voor een deel van de dag samen met Ochtendcoaches (leraren). Na half drie en in de schoolvakanties werk je alleen met andere Middagcoaches. Door ondersteuning te bieden tijdens spelen, maken en onderzoeken, en door zelf workshops te geven, draag je bij aan de ontwikkeling van de kinderen op je unit.

Bij Laterna Magica zijn alle kinderen welkom en ben je samen met je collega’s alert op de (extra) behoeftes van de kinderen. Indien nodig, geef je sommige kinderen aanvullende begeleiding. In de unit staan de deuren open en zie je elkaar aan het werk. De precieze grootte en indeling van de groep waarmee jij werkt, wisselt tijdens de dag. 

Om half drie start de ‘lange dag’. Vanaf dit tijdstip verzorg je het middagprogramma. Dit doe je door diverse workshops te organiseren en de kinderen te begeleiden tijdens spel-, maak en onderzoeksactiviteiten, zoals fotografie, houtbewerking, naaien of een onderzoek naar dieren. In daarvoor bestemde ‘ontwikkeltijd’ bereid je je workshops voor en houd je je administratie bij.

Als je het leuk vindt om (in teamverband) te werken aan veel verschillende workshops, en je het uitdagend vindt om goed om te gaan met een veranderende planning, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Middagcoach

Op een leuke dag geef je een workshop over een onderwerp waar je zelf in geïnteresseerd bent, zoals fotografie. Je laat de kinderen kennismaken met nieuwe inzichten.

Op een minder leuke dag is er een collega onverwacht afwezig, waardoor je je planning moet aanpassen.

 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00

Voorbeeld uit de praktijk

Over een aantal weken start er een nieuw kernconcept. Hoe werk je dit uit?

Gedurende het kernconcept doen kinderen ontdekkingen en inzichten op over een bepaald onderwerp. Het volgende kernconcept gaat over ‘Materie’. Je maakt van de bouwhoek een ‘echte’ bouwplaats, waar kinderen kunnen experimenteren met verschillende bouwmaterialen. Jij ontwerpt hierbij een workshop waarbij kinderen leren metselen. Je haalt bij de bouwmarkt echte stenen en gebruikt zand en water om cement te maken! Je laat kinderen hierin zoveel mogelijk zelfstandig aan het werk gaan en stelt hen denkvragen om hen verder te helpen.

Groeipad

Voor alle Coaches zijn er ontwikkelings- en leermogelijkheden. Laterna Magica werkt vanuit de principes van gespreid leiderschap. Iedereen kan op basis van expertise en interesse de leiding nemen binnen een bepaald onderwerp. Er worden bijeenkomsten over specifieke onderwerpen georganiseerd. Deze komen voort uit uit ontwikkeldoelen, ontwikkelvragen, en inbreng van individuele teamleden. In deze bijeenkomsten kun je onder andere trainingen, workshops en lesson study’s volgen.

Middagcoach

Werken bij Laterna Magica

Laterna Magica is een integraal kindcentrum voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar, met een sociaal-constructivistische visie op leren en ontwikkelen. Dit gebeurt via het 'Natuurlijk Leren'-principe: geen klassen, jaargroepen of methoden, maar wel een sterke set waarden. Ieder kind is welkom. Laterna Magica gaat uit van wat een kind kan; ieder kind heeft een eigen ontwikkelingslijn en portfolio.

De professionals van Laterna Magica bieden persoonlijke begeleiding en ondersteuning. Voor jongere kinderen is dit vooral bij het spelen en leren, voor oudere kinderen bij het onderzoeken, maken en uitproberen van dingen.

We vinden het belangrijk dat alle kinderen op Laterna Magica zich kunnen identificeren met de coaches. Laterna Magica streeft daarom naar een team met diversiteit op basis van talent, kennis en culturele achtergrond.

 • Hoofdkantoor in Amsterdam
 • 83% / 17%
 • Gem. leeftijd tussen de 25 en 35 jaar
 • 110 medewerkers

Collega's

Marlous Aardenburg - 3 jarige coach

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Laterna is gericht op natuurlijk leren en inclusie. Deze combinatie vind ik prachtig als aanbod voor onze kinderen.

Wat was je vorige baan?
Pedagogisch Behandelaar.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen, series kijken en projecten in huis.

Mienke Kroes - van der Voort - Coach 0-3 jarigen (pedagogisch medewerker)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De visie van Laterna Magica wekte mijn interesse. Een school waar echt gekeken wordt naar de kwaliteiten en talenten van kinderen van 0-12. Het team is jong en bruist van energie. Een unieke werkplek!

Wat was je vorige baan?
Leraarondersteuner SBO.

Wat doe je in je vrije tijd?
Shoppen, tekenen, skeeleren, paardrijden en genieten van het zonnetje.

Jessica de Jong - Coach 0-3 jarigen (pedagogisch medewerker)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Toen ik de vacature zag voor Laterna Magica, wist ik dat dit een plek zou zijn waar ik mijn ei kwijt zou kunnen. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en talent, zowel voor de kinderen als voor de mensen die er werken. Daarnaast is Laterna Magica een school van 0 tot 12 jaar, met overal dezelfde visie. De bso en het kinderdagverblijf zijn geïntegreerd in het onderwijs, wat zorgt voor mooie samenwerkingen.

Wat was je vorige baan?
Gastouder bij mensen thuis, leerkracht.

Wat doe je in je vrije tijd?
Haken, lezen en motorrijden.

Junior van Aerde - Coach unit 3

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij het bieden van hulp is het enorm belangrijk dat er behoefte is aan hulp. Bij Laterna Magica vinden we het erg belangrijk dat we de leerbehoefte van kinderen in kaart brengen en vanuit daar passende leerroutes bedenken. De diversiteit onder kinderen is enorm. Het mooie, maar tevens uitdagende is om daar dan ook een divers aanbod voor aan te bieden.

Wat heb je gestudeerd?
PABO.

Wat doe je in je vrije tijd?
Muziek maken, sporten en klussen.

Sollicitatieproces

Kennismakingsgespek
Meeloopochtend (hiervoor bereid je een workshop voor en voer je deze uit)
Afsluitend gesprek met Procesbegeleider
Aanbod

Interessante baan?

Solliciteer nu